BOREAS AYDINLATMA METNİ

Unvanı : Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş
Adresi : Bağlar Mah. Yalçın Koreş Cad. No: 16 Bağcılar / Istanbul
Telefonu : (0212) 502 38 10
e-posta adresi : info@boreasteknoloji.com
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) : boreas@hs03.kep.tr

Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak, hizmetin yürütümü amacıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sınırları ve kuralları içerisinde ilgili taraflarımızın verilerine sahip olmaktayız.

Özellikle kişisel verilerinizin güvenliğini göz önünde bulundurarak, özel hayatın gizliliği, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği sizleri aydınlatmak istiyoruz.

Boreas Klima olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami gayreti ve hassasiyeti göstermekteyiz. Mevzuat gereği veri sorumlusu sıfatıyla, hizmet ilişkimiz kapsamında edinilen her türlü özel ve genel kişisel veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak aşağıda detayları belirtilen şekilde ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde kaydedilecek, saklanacak, güncellenecek, üçüncü kişilere açıklanabilecek, devredilebilecek, sınıflandırılabilecek ve mevzuatta belirtilen diğer usul ve esaslara göre işlenecektir.

Kişisel verileri işlemeye ilişkin ilkelerimiz

Boreas Klima olarak;
a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlemeyi,
b) Doğru ve güncelliği sağlama gayretinde olmayı,
c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmeyi,
ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmayı,
d) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmeyi ilke edindik.

Hangi Verilerinizi Topluyoruz? Verileri Toplama Amacımız Nedir?

Kişisel veriler, kişisel olarak sizi tanımlayan veya doğrudan veya dolaylı olarak kimliğinizin belirlenmesinde kullanılabilecek her türlü bilgidir. Boreas Klima hizmetlerini kullanımınız aracılığıyla veya Boreas Klima temsilcileriyle yaptığınız etkileşimler sırasında kişisel verilerinizi toplayabiliriz.

Sizden topladığımız kişisel veri kategorileri, bizimle olan etkileşiminizin niteliğine veya kullandığınız Boreas Klima hizmetlerine bağlı olarak değişebilir, bu bağlamda aşağıdakilerinden birini yada bir kaçını içerebilir:

Kimlik ve İletişim Verileri ; Adınız, soyadınız gibi kimlik üzerinde yer alan veriler, posta adresiniz, telefon numaranız, faks numaranız, e-posta adresiniz ve diğer benzer veriler ve tanımlayıcılar dahil olmak üzere kişisel ve/veya iş iletişim bilgilerinizi toplayabiliriz.

Müşteri İşlem Verileri ; Çağrı merkezi kayıtları, fatura, senet, çek bilgileri, sipariş bilgisi, talep bilgisi gibi verilerinizi toplayabiliriz.

Finans Verileri ; Kredi/banka hesap numaraları ve ilgili diğer faturalama bilgileri de dahil olmak üzere ödemelerin işlenmesi ve sahteciliğin önlenmesi için gerekli bilgileri toplarız.

Fiziksel Mekan Güvenliği Verileri: Giriş çıkış kayıt bilgileri, kamera kayıtları gibi verilerinizi toplayabiliriz.

İşlem Güvenliği Verileri ; Boreas Klima networküne bağlanmanız durumunda IP adresi bilgileri, İnternet sitesi giriş çıkış bilgileri gibi verilerinizi toplayabiliriz.

Pazarlama Verileri: Alışveriş geçmişi bilgileri, anket, kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler gibi verilerinizi toplayabiliriz.

Görsel Ve İşitsel Kayıtlar ; Görsel ve işitsel kayıtlar gibi verilerinizi toplayabiliriz.

Sosyal Medya Verileri ; Sosyal ağlarınızla bilgi paylaşmanıza ve çeşitli sosyal medya sitelerinde bizimle etkileşim kurmanıza olanak tanıyan sosyal medya özellikleri nedeniyle toplanan veriler.

Diğer Benzersiz Tanımlama Bilgileri ; Hizmet merkezlerimiz, yardım masası veya diğer müşteri destek kanalları ile çevrimiçi olarak, telefon veya posta aracılığıyla şahsen etkileşim kurduğunuzda sağladığınız bilgiler, müşteri anketlerine verdiğiniz yanıtlar veya Boreas Klima hizmetlerinin sunumunu kolaylaştırabilmemiz ve sorularınıza yanıt verebilmemiz için tarafımıza sağladığınız ek bilgiler, sizden topladığımız diğer benzersiz tanımlama bilgilerine örnek olarak verilebilir.

Gerekli olan durumlarda yolsuzlukla mücadele uyum programımızın bir parçası olarak ve yasal yükümlülüklerimiz doğrultusunda ticari iletişim verilerinizle ilgili durum tespiti denetimleri gerçekleştirmek için bilgi ediniriz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddelerinde belirtilen veri işleme şartları doğrultusunda iş ilişkilerimiz kapsamında, tüm ilgili tarafların verilerini tabi olunan yasal mevzuatlar ve iş süreçlerimizin devamlılığı, hakkın tesisi, korunması, kullanılması, sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirmek, operasyonları yürütmek ve aşağıda belirtilen diğer amaçlar dahilinde verilerinizi toplamaktayız;

Müşteri Desteği ve Memnuniyeti Amacı İle; Kapsamlı müşteri desteği, size sorunsuz bir müşteri deneyimi sunmak, aldığınız Boreas Klima hizmetlerini ve iletişimlerini kişiselleştirmek amaçları ile işlemekteyiz.

İletişimin Sağlanması ve İdari Amaçlar İle; Sizinle Boreas Klima hizmetleri hakkında bilgiler vermek için iletişim kurarız, bununla beraber sorularınıza veya taleplerinize yanıt vermek, hizmet tamamlanmasıyla veya hizmet sonrası destek işlemleri ile ilgili iletişimler, kanunen gerekli iletişimler gibi nedenler dolayısıyla verileriniz işlenmektedir.

İşlem Desteği Verilmesi Amacı ile; Ürünlerimiz veya hizmetlerimiz ile ilgili alımların tamamlanması, ödemelerin işlenmesi, nakliyelerin ve teslimatların düzenlenmesi, onarım ve iade işlemlerinin kolaylaştırılması amaçları ile işlenir ve iletişim sağlanır.

Güvenlik Amacı ile; Web sitelerimizin, ürünlerimizin, hizmetlerimizin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak ve güvenlik tehditlerini, sahtecilik faaliyetlerini veya bilgilerinizi tehlikeye atabilecek diğer suç veya kötü amaçlı faaliyetleri önlemek amaçları ile verilerinizi işlemekteyiz. Ayrıca lokasyonlarımızı korumak amacıyla CCTV (Kapalı Devre Kamera Sistemi) gibi ek güvenlik önlemleri de alabiliriz.

İş Faaliyetleri Amaçları İle; Hizmetlerin sunulması, iş araştırması ve analitiklerinin gerçekleştirilmesi, kurumsal raporlama ve yönetim, kalite güvence uygulamaları (müşteri destek hizmetlerimize gelen çağrıların izlenmesini veya kaydedilmesini de içerebilir) dahil olmak üzere olağan iş faaliyetlerinin yürütülmesi amacı ile verileriniz işlenmektedir.

Araştırma ve Yenilik Amaçları İle; Araştırma ve geliştirme araçlarını kullanarak ve veri analizi etkinliklerini bir araya getirerek yeni ürünler, özellikler ve hizmetler geliştirmek amacı ile verileriniz işlenmektedir.

Pazarlama Amaçları ile; Boreas Klima hizmetlerinin geliştirilerek sizlere yönelik araştırma ve geliştirmeler yaparak ulaştırılması amacı ile verileriniz işlenmektedir.

Yasalara Uygunluk ; Hizmetlerimizi ve ürünlerimizi uygun şekilde işletmek, kendimizi, kullanıcılarımızı ve müşterilerimizi korumak ve her türlü müşteri anlaşmazlığını çözüme kavuşturmak için geçerli yasalara, yönetmeliklere, mahkeme emirlerine, hükümet ve emniyet yetkililerinin taleplerine cevap vermek amaçları ile verileriniz işlenmektedir.

Yukarıda belirtilen amaçlara ek olarak; Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, tahsilat ve gerekli durumlarda hukuki süreçlerin takip edilmesi gibi amaçlar ile bağlantılı ve ölçülü olmak kaydıyla bezer alt amaçları dahilinde kişisel verileriniz işlenmektedir

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlarla, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun ve Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kanunlarda öngörülmesi, fiili imkansızlık, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü, sözleşmenin kurulması ve ifası, veri sorumlusu olarak meşru menfaatimiz, hakkın tesisi, kullanılması ve korunması amacı ile otomatik veya otomatik olmayan yollarla şirketimiz tarafından her türlü hizmet noktalarından doğrudan etkileşimlerle, bize ulaştığınız iletişim kanalları ile ( telefon, mail, faks, sosyal medya, çağrı merkezi, web, anket, abone işlemleri v.b), Otomatik teknolojiler veya etkileşimler ile (bknz Çerez Politikası ), üçüncü taraflar veya halka açık kaynaklar vasıtasıyla (hizmetlerin ve servislerin sağlanmasına yardım eden çeşitli üçüncü taraflardan), resmi kurumlardan, uygulamalarımızdan ve destek hizmetleri alınan iş ortaklarından, kapalı devre kayıt sistemlerinden toplanmaktadır.

Bununla beraber, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 30998 Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Vergi Mevzuatındaki yükümlülükler ve diğer ilişkili sair mevzuatlar gereğince kişisel verileriniz, hizmetin yürütümü, faaliyetlerimizle ilgili hizmetlerin verilebilmesi ve devamlılığı, sözleşme kapsamındaki hizmetlerin kaliteli ve doğru olarak sunumu ve hizmet kalitesinin ölçülmesi ve artırılması, hizmetler hakkında bilgi verilebilmesi, duyuru ve uyarıların iletilmesi, bilgi araştırmaları, şirketimizin stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, müşteri hizmetleri, planlama, istatistik, müşteri memnuniyeti çalışmaları, şirketimizin kamu kurumlarınca talep edilen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uygun olarak yürütülecek iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla otomatik olan ya da olmayan yöntemlerle, veri işleme amacı geçerli olduğu sürece işlenebilecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere Hangi Amaçlar ile Aktarılabileceği

Kişisel Verilerinizi gizli tutarız. Kişisel Verilerinizi başkalarına satmayız, kiralamayız veya onları takas etmeyiz. İzniniz olmadığı sürece, veri sunduğunuz noktalarda tanımladığımız veya hakim bir sözleşmede açıklanan şahıslar ile ilgisi olmayan şekillerde Kişisel Verilerinizi kullanmayız veya paylaşmayız.

Toplanan kişisel verileriniz, Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında aktarılmasını gerektiren sebeplere bağlı ve bu sebeplerle sınırlı olarak;

Ticari faaliyetlerimizin belirli unsurlarını bizim adımıza yönetmesi veya desteklemesi için hizmet sağlayıcılar veya İş ortakları tutarız.

Bu kuruluşlardan güvenlik şirketleri, lojistik firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, müşavir firmalara, avukatlara, müşteri desteği, bizim adımıza, kurulum, teknoloji hizmetleri, e-posta hizmet sağlayıcıları, veri barındırma, borç tahsilatı ve Boreas Klima web sitesinin yönetimi veya desteklenmesi gibi hizmetler sağlayan taraflar ile Açık Holding şirketleri ile sözleşme sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere verileriniz paylaşılabilmektedir.

Hizmet sağlayıcılarımız ve iş ortaklarımızın sözleşmeye bağlı olarak bizden aldıkları kişisel verileri korumaları gerekir ve kişisel verileri Boreas Klima tarafından belirtilenin dışında herhangi bir amaç için kullanmaları yasaktır.

Kişisel verilerinizi, iyi niyet çerçevesinde aşağıda belirtilenler gibi bir yükümlülüğümüz olduğuna inandığımız zamanlarda da paylaşabiliriz: emniyet teşkilatlarının, düzenleyicilerin, mahkemelerin ve diğer resmi mercilerin, ulusal güvenlik veya diğer emniyet teşkilatı gereksinimlerinin karşılanması da dahil olmak üzere tam yetkili bilgi taleplerine yanıt vermek, tüm yasalara, yönetmeliklere, mahkeme celplerine veya emirlerine uymak, güvenlik tehditlerini, sahtecilik veya diğer suç veya kötü amaçlı faaliyetleri soruşturmak ve bunların önlenmesine yardımcı olmak, Boreas Klima ve bağlı kuruluşlarının haklarını ve mülkiyetlerini uygulamak/korumak, veya Boreas Klima çalışanlarının ve Boreas Klima mülkünde bulunan veya mülkünü kullanan üçüncü tarafların haklarını veya kişisel güvenliğini geçerli yasalarca izin verildiği ölçüde ve geçerli yasaların gerekliliklerine uygun olarak korumak.

Bununla beraber kullanılan transfer ve depolama teknolojileri sebebi ile yurt dışına aktarım kapsamına dahil olunmaktadır.

Kişisel verilerinizin şirketimiz tarafından, bu aydınlatma belgesinde belirtilen amaçlar dışında işlenmeyeceğini temin ederiz.

Kişisel Verilerinizi Kanunlar Gereği Açık Rızanız Olmaksızın İşleyebileceğimiz Durumlar

Kanunun 5. maddesi uyarınca açık rıza, kanundaki kişisel veri işleme şartlarından biri olmakla birlikte veri işleme faaliyetine hukukilik kazandıran tek unsur değildir. Kanunda veri işleme faaliyeti için açık rıza dışında da şartlar öngörülmüştür. Buna göre, aşağıdaki şartlardan birinin varlığı halinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Nasıl Koruyoruz?

Boreas Klima tarafından toplanan tüm kişisel verilerin güvenliği için gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gerekliliklerine, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27017 Bulut Hizmetleri Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetimi standartlarına, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği GDPR uygun şekilde yetkisiz erişime, kötüye kullanıma, ifşaya veya değiştirilmesine karşı fiziksel, teknik, örgütsel ve yönetimsel önlemler alıyoruz.

Kişisel Verilere İlişkin Haklarınız Nelerdir?

Kişisel verilerinize ilişkin olarak;
• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
• KVK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
• Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda sonuca itiraz etme ve
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Kişisel Verilere İlişkin Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 13. Maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, 10 Mart 2018, 30356 Sayılı yayımlanmış “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” istinaden aşağıda ki yöntemler ve bilgiler ile gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru içeriğinde gerekli bilgiler;
1. Başvuru sahibinin, Ad, Soyad bilgisi.
2. Başvuru sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise TC Kimlik Numarası eğer değil ise Uyruğu ile birlikte Pasaport numarası veya var ise Kimlik numarası.
3. Başvuru sahibinin, Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi.
4. Başvuru sahibinin bildirime esas elektronik posta adresi, telefon veya faks.
5. Başvuru sahibinin, Talep konusu.
6. Başvuru sahibinin talep konusuna istinaden bilgi ve belgeler.

Başvuru Yöntemleri;

1. Başvuru sahibi, şahsen Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş adresine «Başvuru Formu» doldurarak kapalı zarf ve zarfın üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile ilgili merkez lokasyonumuza elden tutanak ile teslimat yapabilir.

2. Başvuru sahibi, noter aracılığı ile Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş adresine tebligat çekebilir fakat tebligat zarfı üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ibaresi eklenmelidir.

3. 5070 Sayılı Elektronik imza kanununda tanımlı olan «Güvenli Elektronik İmza» ile başvuru sahibi şahsen şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta boreas@hs03.kep.tr adresine konu kısmına «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile başvuru yapabilir.

Yukarıda belirtilen haklarınız ile ilgili başvuru formumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde cevaplanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yoluyla gönderilir.

Gizlilik Bildirimimizde Değişiklikler

Gizlilik Bildirimimizi değiştirmemiz durumunda revize edilen bildirimi, güncelleştirilmiş revizyon tarihiyle birlikte burada yayınlarız. Gizlilik Bildirimimizde, gizlilik uygulamalarımızı önemli ölçüde değiştirecek önemli değişiklikler yapmamız durumunda değişiklikler geçerlilik kazanmadan önce sizi e-posta gönderme veya kurumsal web sitemizde ve/veya sosyal medya hesaplarında bir bildirim yayınlama gibi yollarla bilgilendirebiliriz.

Yayınlanma Tarihi: 07.04.2018

Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, Veri Sorumlusu Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş ’dir

İş Ortaklarımıza Ait Kişisel Verileri İşlemeye İlişkin İlkelerimiz

Boreas Klima olarak;
a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlemeyi,
b) Doğru ve güncelliği sağlama gayretinde olmayı,
c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmeyi,
ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmayı,
d) Mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmeyi ilke edindik.

Aydınlatma ve Kapsam

Veri sorumlusu sıfatı ile Boreas Klima olarak, iş ilişkilerimiz kapsamında edinilen her türlü özel ve genel kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5. ve 6. Maddelerde belirtilen veri işleme şartları doğrultusunda ölçülü ve sınırlı olmak şartıyla, şirket ilkelerimiz gereğince, hakkın tesisi, korunması, kullanılması, iş faaliyetlerinin yerine getirilmesi sebebiyle, veri sorumlusu olarak hukuki sorumluluğumuz, sözleşmenin ifası gibi veri sorumluluğu yükümlülükleri gereğince ve yasal gereklilikler sebepleriyle işlenebilmektedir.

Bu bilinçle taraflar iş ilişkileri edinilen özel ve genel nitelikli kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, Kanun’a bağlı yürürlüğe koyulan ve koyulacak ikincil düzenlemelere (yönetmelik, tebliğ, genelge) ve bağlayıcı nitelikteki Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından alınmış ve alınacak kararlara uygun olarak işlenmesine (saklama, silme, imha, yedekleme vb.) büyük önem göstermektedir.

İşlenen Kişisel Veriler

İş ilişkisi kapsamında tarafımızca işlenebilecek kişisel verileriniz ve açıklamaları aşağıdaki gibidir;

Kimlik Bilgisi; Kimlik üzerinde ki bilgiler, uyruk, medeni durumu, doğum yeri ve tarihi, cinsiyet, imza bilgisi, SGK numarası gibi veriler,

İletişim Bilgisi; Telefon numarası, gerekli durumlarda ulaşmak işin yedek kişi telefon bilgisi, adres bilgisi, e-posta adresi gibi veriler,

Eğitim Bilgisi; Öğrenim durumu, sertifika aldığı kurs ve seminer bilgileri, ilgili iş kapsamında aldığı eğitimler ve referans bilgileri, diploma bilgileri, özgeçmiş bilgileri gibi veriler,

Finansal Bilgi; Finansal bilgiler, icra takip ve borç bilgileri, banka bilgileri gibi veriler

Görsel Veri; Lokasyonumuzda iş süreçlerinin güvenliği sebebiyle işlenen fotoğraf, kamera kayıt görüntüleri,

Özel Nitelikli Kişisel Veri; Özgeçmiş bilgileri, sağlık raporları, sağlık beyan belgesi, sağlık raporları, HES bilgisi, nüfus cüzdanı/ehliyet suretinde yer alan din ve kan grubu gibi veriler,

Çalışma Verisi ; Pozisyon adı, departmanı ve birimi, unvanı, görevlendirme belgeleri, işe başlama tarihi, unvanı, imza sirküleri, çalıştığı projeler, internet ve şirket içi erişim logları,

İşlenen verileri iş ilişkimiz kapsamında bunlardan bir yada birkaçı olabilir.

Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Veri sorumlusu olarak İş ilişkilerimiz kapsamında tarafımızca edinilen özel ve genel nitelikli kişisel verileriniz aşağıda belirtilen amaç ve hukuki sebeplerle işlenebilir.

İş ilişkisinin yürütülmesi ve devamlılığı, acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, denetim / etik faaliyetlerinin yürütülmesi, eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi, erişim yetkilerinin yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, firma / ürün / hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, fiziksel mekan güvenliğinin temini, görevlendirme süreçlerinin yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, denetim/ soruşturma / istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi, iş sağlığı / güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, mal / hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi, iş ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, memnuniyete yönelik aktivitelerin yürütülmesi, organizasyon ve etkinlik yönetimi, analiz ve değerlendirme çalışmalarının yürütülmesi, performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, sosyal sorumluluk ve sivil toplum aktivitelerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, talep / şikayetlerin takibi, taşınır mal ve kaynakların güvenliğinin temini, tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi gibi amaçlar ile, SGK Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, İş Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Vergi Mevzuatlarındaki yükümlülükler gereğince 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

İş ilişkisi kapsamında tarafımızca edinilen kişisel verileriniz zaman zaman ve faaliyetin gerektirdiği ölçüde, ilgili yasal taraflar ile, kurumumuzun hizmet aldığı mesleki danışmanlarla, bankalar ve sigorta şirketleri ile, Açık Grup şirketleri ile, kurumumuzun ticari, idari veya sözleşmesel ilişki içinde bulunduğu kurumlarla, iş ilişkimizin yürütülmesi amacıyla iş ortakları ve bağlı ofisler gibi üçüncü kişilerle ile 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile sınırlı olmak kaydı ile paylaşılabilir.

Bununla beraber kullanılan transfer ve depolama teknolojileri sebebi ile yurt dışına aktarım kapsamına dahil olunmaktadır.

Bu paylaşımlarda veri işleme şart ve amaçları ile ölçülü ve veri güvenliği kuralları dahilinde hareket edilmektedir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kurum olarak hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, şirketinizle ve/veya sizinle aramızdaki sözleşmenin ifası, Hakkın tesisi ve Korunması, kanunlarda öngörülen nedenlerle ve Şirket'in meşru menfaati gereği, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 4857 Sayılı İş Kanunu, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 30998 Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ve sair mevzuatlar hükümlerinde belirlenen hizmetlerin yasal çerçevede verilebilmesi Şirketinin akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için elde edilir.

Sizden ve/veya şirketinizi temsilen diğer temsilcilerden/çalışanlardan talep ettiğimiz kişisel verilerinizi, sizin tarafınızdan ve/veya şirketinizin diğer temsilcilerinin/çalışanları tarafından bize sözlü, fiziksel veya elektronik ortamda iletilmesi ve Şirket binalarına yerleştirdiğimiz kameralar aracılığıyla fiziksel veya elektronik olarak toplamaktayız.

Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi Boreas Klima Aydınlatma Metninde düzenlenen yöntemlerle şirketimize iletmeniz durumunda şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nca bir ücret öngörülmesi halinde, şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde, bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Nasıl Koruyoruz?

Kurumumuz tarafından toplanan tüm kişisel verilerin güvenliği için gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gerekliliklerine, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27017 Bulut Hizmetleri Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetimi standartlarına, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği GDPR uygun şekilde yetkisiz erişime, kötüye kullanıma, ifşaya veya değiştirilmesine karşı fiziksel, teknik, örgütsel ve yönetimsel önlemler alıyoruz.

Başvuru Yöntemleri;

1. Başvuru sahibi, şahsen Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş adresine «Başvuru Formu» doldurarak kapalı zarf ve zarfın üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile ilgili merkez lokasyonumuza elden tutanak ile teslimat yapabilir.

2. Başvuru sahibi, noter aracılığı ile Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş adresine tebligat çekebilir fakat tebligat zarfı üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ibaresi eklenmelidir.

3. 5070 Sayılı Elektronik imza kanununda tanımlı olan «Güvenli Elektronik İmza» ile başvuru sahibi şahsen şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta boreas@hs03.kep.tr adresine konu kısmına «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile başvuru yapabilir.

Yukarıda belirtilen haklarınız ile ilgili başvuru formumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Gizlilik Bildirimimizde Değişiklikler;

Gizlilik Bildirimimizde Değişiklikler;

Yayınlanma Tarihi: 07.04.2018

Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, Veri Sorumlusu Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş’dir

Çalışanlarımıza ve Çalışan Adaylarımıza Ait Kişisel Verileri İşlemeye İlişkin İlkelerimiz

Boreas Klima olarak;
a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlemeyi,
b) Doğru ve güncelliği sağlama gayretinde olmayı,
c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmeyi,
ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmayı,
d) Mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmeyi ilke edindik.

Aydınlatma ve Kapsam

Boreas Klima olarak faaliyetlerimiz doğrultusunda çalışan / çalışan adayı ve stajyerlerimizin özel ve genel nitelikli kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5. ve 6. Maddelerde belirtilen veri işleme şartları doğrultusunda ölçülü ve sınırlı olmak şartıyla, meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz şirket ilkelerimiz gereğince, hakkın tesisi, korunması, kullanılması, veri sorumlusu olarak hukuki sorumluluğumuz, sözleşmenin ifası gibi veri sorumluluğu yükümlülükleri sebebiyle işlemektedir.

Bu bilinçle Boreas Klima bünyesinde çalışan ve çalışmak için iş başvurusunda bulunan çalışan adaylarına ait özel ve genel nitelikli kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, Kanun’a bağlı yürürlüğe koyulan ve koyulacak ikincil düzenlemelere (yönetmelik, tebliğ, genelge) ve bağlayıcı nitelikteki Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından alınmış ve alınacak kararlara uygun olarak işlenmesine (saklama, silme, imha, yedekleme v.b) büyük önem göstermekteyiz.

İşlenen Kişisel Verileriniz

Çalışan veya çalışan adayı olarak iş başvurusu, işe alım ve takip eden İnsan Kaynakları iş süreçlerinde işlenebilecek kişisel verileriniz aşağıdaki gibi olmakla beraber Çalışan veya çalışan adayı olarak bu verilerden biri yada bir kaçı işlenebilmektedir ;

Kimlik Bilgisi; Tüm kimlik bilgileri, uyruk, medeni durumu, doğum yeri ve tarihi, T.C. kimlik numarası, cinsiyet, imza bilgisi, SGK numarası gibi veriler

İletişim Bilgisi; Telefon numarası, gerekli durumlarda ulaşmak işin yedek kişi telefon bilgisi, adres bilgisi, e-posta adresi gibi veriler

Eğitim Bilgisi; Öğrenim durumu, sertifika aldığı kurs ve seminer bilgileri, yabancı dil bilgisi, aldığı eğitimler ve performans bilgileri, diploma bilgileri, özgeçmiş bilgileri gibi veriler.

Biyometrik Veri; Parmak izi bilgileri, retina taraması gibi veriler

Finansal Bilgi; Finansal ve maaş detayları, prim listesi, icra takip ve borç bilgileri, banka bilgileri, asgari geçim indirimi bilgisi gibi veriler

Özel Nitelikli Kişisel Veri; Engelli durumu, sağlık raporları, sağlık beyan belgesi, sağlık raporları, hamilelik bilgileri, meslek hastalığı kayıtları, işe giriş muayene formu, günlük hasta şikâyetleri ve kayıtları, kan grubu bilgisi, sabıka kaydı, hukuki işlemlerine ilişkin bilgiler, nüfus cüzdanı (eski) içerisinde yer alan din bilgisi hanesi,

Aile Durum Bilgileri; aile ad, soyad, eş – çocuk kimlik no bilgisi, aile adres bilgisi, çalışma durumu,

Çalışma Verisi ; Sicil no, pozisyon adı, departmanı ve birimi, unvanı, son işe giriş tarihi, işe giriş çıkış tarihleri, sigorta giriş/emeklilik, sosyal güvenlik no, çalıştığı projeler, aylık toplam mesai bilgisi, çalışan internet ve şirket içi erişim logları gibi çalışma verileri,

İzin Verisi; İzin kıdem baz tarihi, izin kıdem ilave gün, izin grubu, çıkış/dönüş tarihi, gün, izine çıkış nedeni,

Diğer; Askerlik durumu, araç plaka, performans bilgisi, aile bildirim ve veli bilgileri ayakkabı numarası, giysi bedeni, stajyer durumu, çalışan günlük aktivite verileri gibi veriler.

İşlenen verilerin yukarıda belirtilenlerden biri yada bir kaçı olabilir, özel nitelikli kişisel veriler açık rıza alınmaksızın işlenmemektedir.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

Toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi bizlere açıklamanıza konu olan; iş başvurusu talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi, Kurumumuz insan kaynakları politikaları çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle iletişime geçilmesi, insan kaynakları süreçlerinin yürütülmesi, iş akdi, yan haklar ve mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi, hukuksal ve yasal süreçlerin yürütülmesi, iş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, finansal ve muhasebesel süreçlerin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin organize edilmesi ve yürütülmesi gibi tüm iş operasyonlarının yerine getirilmesi amaçlarıyla ve ayrıca kurumumuzun ve kurumumuzla iş ilişkisi içerisinde olan taraflar ile hukuki ve ticari yükümlülüklerin gerçekleştirilmesinin temini amacıyla; ticari ve iş stratejilerimizin belirlenmesi ve uygulanması ile Kurumumuzun uyguladığı işe alım ilkelerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, İş Kanunu, SGK Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Vergi Mevzuatlarındaki yükümlülükler gibi amaçlar ile 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Boreas Klima olarak toplanan kişisel verileriniz; şirketimiz insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi, şirketimiz tarafından icra edilen faaliyetlerin ilgili mevzuat ve şirket prosedürlerine uygun olarak yerine getirilmesini temin maksadıyla iş birimlerimiz tarafından gerekli operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi amaçlarıyla; sorumlu olduğumuz ilgili yasal taraflara, iş ortaklarımıza, Açık Holding iştiraklerine, şirket yetkililerine, hissedarlarımıza, iş operasyonları gereği ilgili taraflardan müşterilere, tedarikçilere (sigorta firmaları, finansal kuruluşlar, yemek, araç kiralama, operatör şirketleri vb), çalışanlara, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak aktarılabilecektir.

Bununla beraber kullanılan transfer, depolama teknolojileri sebebi ile yurt dışına aktarım kapsamına dahil olunmaktadır.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, yukarıda aydınlatma ve kapsamda belirtilen hukuki sebeplerle, direk yada dolaylı olarak e-posta yolu ile, iş başvurusu yapmanıza imkan tanıyan şirketimiz, internet sitesi ve sair üçüncü kişi internet siteleri vasıtasıyla veya fiziki ortamda, özgeçmişiniz, başvuru formu ve kişilik envanteri formu aracılığı ile toplanmaktadır. Belirtilen hukuki sebeplerle ve 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile ölçülü ve sınırlı olmak şartıyla meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz şirket ilkelerimiz gereğince, hakkın tesisi, korunması, kullanılması, veri sorumlusu olarak hukuki sorumluluğumuz, sözleşmenin ifası gibi veri sorumluluğu yükümlülükleri gereğince, 4857 Sayılı İş Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, SGK Mevzuatı, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği ve vergi Mevzuatlarındaki yükümlülükler ve diğer ilişkili sair mevzuatlar sebebiyle işlemektedir.

Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi Boreas Klima Aydınlatma Metninde düzenlenen yöntemlerle şirketimize iletmeniz durumunda şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nca bir ücret öngörülmesi halinde, şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde, bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Nasıl Koruyoruz?

Kurumumuz tarafından toplanan tüm kişisel verilerin güvenliği için gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gerekliliklerine, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27017 Bulut Hizmetleri Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetimi standartlarına, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği GDPR uygun şekilde yetkisiz erişime, kötüye kullanıma, ifşaya veya değiştirilmesine karşı fiziksel, teknik, örgütsel ve yönetimsel önlemler alıyoruz.

Başvuru Yöntemleri;

1. Başvuru sahibi, şahsen Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş adresine «Başvuru Formu» doldurarak kapalı zarf ve zarfın üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile ilgili merkez lokasyonumuza elden tutanak ile teslimat yapabilir.

2. Başvuru sahibi, noter aracılığı ile Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş adresine tebligat çekebilir fakat tebligat zarfı üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ibaresi eklenmelidir.

3. 5070 Sayılı Elektronik imza kanununda tanımlı olan «Güvenli Elektronik İmza» ile başvuru sahibi şahsen şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta boreas@hs03.kep.tr adresine konu kısmına «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile başvuru yapabilir.

Yukarıda belirtilen haklarınız ile ilgili başvuru formumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Gizlilik Bildirimimizde Değişiklikler;

Gizlilik Bildirimimizi değiştirmemiz durumunda revize edilen bildirimi, güncelleştirilmiş revizyon tarihiyle birlikte burada yayınlarız. Gizlilik Bildirimimizde, gizlilik uygulamalarımızı önemli ölçüde değiştirecek önemli değişiklikler yapmamız durumunda değişiklikler geçerlilik kazanmadan önce sizi e-posta gönderme veya kurumsal web sitemizde ve/veya sosyal medya hesaplarında bir bildirim yayınlama gibi yollarla bilgilendirebiliriz.

Yayınlanma Tarihi: 07.04.2018

ZİYARETÇİ AYDINLATMA METNİ

KVK Kanunu Kapsamında “Veri Sorumlusu”; Boreas Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş.’dir.

Bu metin ile sizleri 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” madde 10.’dan doğan kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki dayanakları ve haklarınız konusunda aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmeyi amaçlamaktayız.

Kurumumuzun yerleşkesinde güvenlik ve asayişin sağlanması, kimlik doğrulama, yasal tarafların talebi doğrultusunda sunulmak amacıyla kurumumuzun meşru menfaati gereği; CCTV (Kapalı Devre izleme sistemi) ile kamera kayıtları, giriş/çıkışlarda kimlik ve iletişim bilgileri, Boreas Klima networküne bağlanmanız durumunda internete ait erişim kayıtlarınız alınmaktadır, bu veri işleme faaliyetlerinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 6698 Sayılı KVK Kanunu kapsamında sır saklama ve gizlilik kurallarına azami özen gösterilmektedir.

ZKişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği ve Aktarılacağı

Kişisel verileriniz, Boreas Klima tarafından 6698 sayılı KVK Kanununun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde yerleşkemizde güvenliğinin ve asayişin temini, erişim kayıtlarının yönetimi, mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi gibi meşru amaçları dahilinde işlenebilecektir.

İşlenen kişisel verileriniz, talep halinde kanunen yetkili kişi ve taraflara 6698 sayılı KVK Kanununun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz benimsediğimiz kurum ilkelerimiz gereğince, veri sorumlusu olarak hukuki sorumluluğumuz, meşru menfaatlerimiz, hakkın tesisi, korunması ve kullanılması amaçları ile ve 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatındaki yükümlülükler ve diğer ilgili ceza ve güvenlik mevzuatı gereğince, elektronik ortamda kapalı devre izleme sistemi, basılı formlar, Boreas Klima içerisinde internete erişiminiz vasıtasıyla veya sözlü olarak belirttiğiniz bilgiler dahilinde kurumumuz tarafından toplanmaktadır.

Verisi Toplanan ve İşlenen İlgili Kişinin Hakları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesi haklarınız tanımlanmıştır;
a) Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
f) Kanunda öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
g) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
h) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ı) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

İlgi Kişinin Hakları Çerçevesinde Başvuru Yöntemleri

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 13. Maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, 10 Mart 2018, 30356 Sayılı yayımlanmış “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” istinaden Boreas Klima Aydınlatma Metninde (www.boreasteknoloji.com) belirtilen yöntemler ile gerçekleştirebilirsiniz.

Boreas Klima olarak kişisel verilerinizin işlenmesinde ve muhafaza edilmesinde T.C Anayasa’sına ve 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”na uygun davranmaya ve kişisel verilerinizin güvenliğini sağlanmaya azami hassasiyet göstererek en üst seviyede güvenlik tedbirleri almaktayız.

Web Sitesi Çerez Politikası

Son güncelleme: Mart 2021

Boreas Klima web sitesi ve belirli çevrimiçi hizmetlerde, veri toplamayı etkinleştirmek için cihazınıza yerleştirilen dosyalar olan çerezler kullanılabilir. Çerezleri kullanmamıza izin verirseniz web sitemizde özelleştirilmiş ayarları ve tercihleri hatırlamak amacıyla çerezler tarafından toplanan bilgileri kullanacağız. Çerezleri kullanmamıza izin verdikten sonra, tarayıcınızdaki ayarları değiştirerek çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmayı seçerseniz çerezlere bağımlı olan bazı işlevler düzgün çalışmayabilir.

Kategori 1 – Gerekli çerezler

Bu çerezler, Web sitesinin düzgün çalışması için kesinlikle gereklidir. Bu çerezler, Boreas Klima web sitesinin temel işlevlerini ve güvenlik özelliklerini anonim olarak sağlar.

Kategori 2 – Performans çerezleri

Performans çerezleri, ziyaretçiler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya yardımcı olan Boreas Klima web sitesinin temel performans indekslerini anlamak ve analiz etmek için kullanılır.

Kategori 3 – İşlevsellik çerezleri

Bu çerezler, web sitesinin yaptığınız seçimleri (kullanıcı adınız, diliniz veya bulunduğunuz bölge gibi) hatırlamasına ve gelişmiş, daha kişisel özellikler sağlamasına olanak tanır. Bu çerezler, kişiselleştirilebilecek web sayfalarının bölümlerinde yaptığınız değişiklikleri hatırlamak için de kullanılabilir. Ayrıca, tekrar etmekten kaçınmak için halihazırda görüntülediğiniz bildirimleri takip etmek için de kullanılabilirler. Bu çerezlerin topladığı bilgiler sizi kişisel olarak tanımlamaz ve diğer web sitelerinde göz atma etkinliğinizi izleyemez.

Boreas Klima web sitesi herhangi bir işlevsellik çerezi tutmamaktadır.

Kategori 4 – Hedefleme veya reklam çerezleri

Analitik çerezler, ziyaretçilerin Boreas Klima web sitesiyle nasıl etkileşime girdiğini anlamak için kullanılır. Bu çerezler, ziyaretçi sayısı, hemen çıkma oranı, trafik kaynağı vb. Gibi ölçümler hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olur.

Şirketimize ait https://www.boreasklima.com web sitemizde kullanılan çerezler ile alakalı detaylı bilgilendirme ve çerezlerin saklama süreleri ile alakalı tablo aşağıdadır.



Google Analytics Kullanımı

Google Analytics, web sitesinin kullanıcıların siteyi nasıl kullandığını analiz etmesine ve hizmetlerimizin kullanımını izleyip analiz etmesine yardımcı olması için yukarıda açıklandığı şekilde performans çerezleri olan çerezler kullanır. Web sitelerinin kullanımıyla ilgili olarak çerez tarafından üretilen bilgiler Google'a iletilir ve Google tarafından depolanır. Google bu bilgileri, web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi aktivitesiyle ilgili raporlar derlemek, web sitesi aktivitesi ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanır. Web tarayıcınızın Google Analytics kapsamında ilettiği IP adresi, Google tarafından korunan diğer verilerle ilişkilendirilmez. Web tarayıcınızdaki ilgili ayarları seçerek çerez kullanımını reddedebilirsiniz. Ayrıca, aşağıdakileri indirip yükleyerek gelecekte geçerli olmak üzere Google Analytics tarafından izlenmeyi reddedebilirsiniz

• https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Analytics ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki bağlantıya bakın:

• https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Şu anda Boreas Klima web sitesinde Google Analytics çerezleri bulunmamaktadır.

Çerez kullanımına dair onayımı nasıl iptal ederim?

Çerezlerin cihazınızda saklanmasını istemiyorsanız tarayıcınızın ayarını, tüm veya bazı çerezleri reddetmek ve yeni bir çerez eklendiğinde sizi uyarmak için ayarlayabilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için lütfen tarayıcı yardım belgelerinize bakın.

Önceden depolanmış çerezleri kaldırmak isterseniz çerezleri istediğiniz zaman manuel olarak silebilirsiniz. Ancak bu, tarayıcı ayarlarınızı yukarıda açıklandığı şekilde yapmadıkça sitelerin cihazınıza başka çerezler yerleştirmesini engellemez.

Kullanıcı profillerinin geliştirilmesi ve hedefleme ve reklam çerezlerinin kullanımı hakkında daha fazla bilgi için lütfen Avrupa'da bulunuyorsanız www.youronlinechoices.eu adresine veya Amerika Birleşik Devletleri'nde iseniz www.aboutads.info/choices adresine bakın.